Online Mode Academie - Hildemieke

Hallo welkom! Ik ben Hildemieke

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring als modeontwerper en heb zelfs diverse ontwerpprijzen, waaronder een European Fashion Award, op mijn naam staan! Ik ben de persoon achter de online mode academie. In mijn blogs, video’s en lessen deel ik van alles over mode ontwerpen.

Op de middelbare school was ik een verlegen meisje met een beugel, een bril met jampotglazen, hardnekkige acne en overgewicht. Ik deed enorm mijn best zo min mogelijk op te vallen. Ik droeg iedere dag wijde truien (waarvan ik dacht dat ik verhulde dat ik steviger was dan de andere meisjes in mijn klas, maar in de realiteit leek ik nog forser), Levi’s spijkerbroeken en Nike’s, net zoals iedereen in die tijd.

Het hielp ook niet dat ik dyslectisch ben en daardoor anders naar dingen kijk. Ik gaf dus niet altijd het gewenste antwoord in de klas. Ik kreeg al snel het label raar en dom. Het gevolg was dat mijn zelfvertrouwen steeds verder kelderde en ik ging geloven in het beeld dat mijn medeleerlingen van mij schetste.

Na vier moeizame jaren heb ik het geluk gehad dat ik aangenomen werd op de modeacademie. Na een aantal weken begon ik daar om hele andere reden op te vallen. Ik werd opeens bewonderd om mijn “inspirerende gedachtegangen” en ze vonden het fantastisch dat ik zo creatief was.

 Dit zorgde voor een complete verandering; ik begon me anders te kleden, ik probeerde stijlen uit en ging mij beter voelen in mijn lichaam. Ik ging beter voor mijzelf zorgen door regelmatig te sporten en gezonder te eten. In een jaar tijd was ik een totaal ander iemand! Ik was blij met wie ik was en genoot ervan als mensen onder de indruk waren van mijn werk.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn zwakte mijn sterkste eigenschap heb weten te maken. Het feit dat ik creatief, eigenzinnig en “out of the box” denk heeft er voor gezorgd dat ik een succesvolle carrière als ontwerper heb. Ik heb veel dingen gedaan en beleefd die een hoop mensen nooit zullen meemaken. Ik heb er zelfs een European Fashion Award mee gewonnen! Ik ben voor mijn werk de hele wereld over geweest en heb veel inspirerende mensen mogen ontmoeten.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn zwakte mijn sterkste eigenschap heb weten te maken.

En dat gun ik jou ook! Misschien heb je vroeger niet zo’n kans gekregen als ik, door naar de modeacademie te gaan en droom je er nog steeds van om te ontwerpen. Of ben jij je huidige baan zat en droom je van iets groters …

Kleding ontwerpen is geweldig om te doen. Iedere dag haal ik weer inspiratie uit andere dingen en mag ik de dingen doen die ik het allerleukst vind om te doen.

Ik merk dat de mode industrie en het ontwerpen van kleding bij veel mensen tot hun verbeelding spreekt. Daarom heb ik besloten om mijn kennis te delen. Ik doe dit in de vorm van blogs, video’s live dagen en online cursussen.

Ik zou je heel graag verder helpen om jouw kwaliteiten te ontwikkelen en te zorgen dat je jouw droom waar kan maken.

Je hebt maar een leven, ga voor het gaafste leven is wat jij je kunt voorstellen!

Waarom is Hildemieke ooit begonnen met kleding ontwerpen?

Ik was altijd al aan het knutselen als klein meisje, daarnaast koos ik vanaf kleins af aan mijn eigen kleding uit. Soms, als ik oude foto’s zie, vraag ik me echt af hoe mijn moeder me zo naar buiten liet gaan, haha! Ik was dat meisje met de beugel en bril dat stilletjes achter in de klas haar schrift Nederlands vol tekende. Op school blonk ik nooit echt ergens in uit behalve in de creatieve vakken.

Sinds m’n 12e kreeg ik kleedgeld, wat vervolgens meestal al uitgegeven was voordat ik het fysiek in mijn handen had. Toen ik een vervolgopleiding moest kiezen na de MAVO, besloot ik naar de modeacademie te gaan. Dit is een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb. Het voelde als thuis komen; eindelijk mocht ik eindeloos tekenen en knutselen. Ook werden de “rare dingen” die ik deed of zei, bewonderd onder de noemer: ,,Wat ben jij toch creatief!”

Na de modeacademie heb ik voor diverse verschillende bedrijven in de Nederlandse modeindustrie gewerkt. Van kleine bedrijven die uit 3 man bestonden tot multinationals met 1000 eigen winkels. Ik ben ooit begonnen als patroontekenaar en hulpje in een monsteratelier en ben door gegroeit als hoofdontwerper met eigen collecties en later zelfs met een eigen bedrijf.

Zeven jaar geleden vond ik het tijd om mijn kennis te verbreden en ben ik Performance Sportswear Design gaan studeren in Engeland. In die periode heb ik meegedaan aan een aantal ontwerpwedstrijden en heb ik zelfs een European Fashion Award gewonnen.

"rare dingen" die ik deed of zei, werden opeens bewonderd onder de noemer: ,,Wat ben jij toch creatief!"

Tijdens mijn Engelse afstudeershow werd ik opgemerkt door Adidas die mij een baan op hun hoofdkantoor in Duitsland aanboden. Ik heb vervolgens bijna een jaar voor hun gewerkt en besloot toen terug te keren naar Nederland en mijn eigen merk ChillFish Design op te richten. Daarnaast werk ik onder “Creatief Ontwerp en Advies Studio Hildemieke” als freelance ontwerper, adviseur en docent.

 

Ik hou van uitdagingen en nu is het tijd om voor mij een nieuw pad te gaan bewandelen. Ik heb in 2016 de stap naar les geven gemaakt, door les te geven aan de modeacademie Artemis. Dit smaakte naar meer en dus besloot ik mijn eigen cursussen en workshops te schrijven.

Warme groet en tot gauw,

Wil je les krijgen van Hildemieke?

Nieuwsgierig naar Hildemieke's ontwerp carrière?

In de video hieronder leg ik uit hoe ik modeontwerper ben geworden en wat ik als ontwerper gedaan heb. Zo heb ik 2 hbo mode opleidingen gedaan en heb ik veel in het buitenland gewerkt. Ik heb in mijn carrière voor diverse merken mogen werken, ik heb in veel verschillende winkels gehangen en mijn kledingstukken zijn miljoenen keren verkocht! Bekijk de video voor alle details!

Wil je Hildemieke nog beter leren kennen?

Schrijf je dan in voor de gratis mini cursus mode ontwerpen. In 3 videolessen leg ik jou de basis principes van mode ontwerpen uit. Daarnaast krijg je toegang tot handige ontwerp tools. Ook krijg je toegang tot een besloten Facebookgroep. Waar ik zelf regelmatig aanwezig zal zijn en content zal delen die ik nergens anders deel.