Wil je je ontwerp ideeën op papier kunnen zetten voordat je achter je naaimachine kruipt?

Ontdek hoe jij zelf jouw projecten tot leven kunt brengen en jouw creativiteit onbegrensd kunt laten gaan.

Modeontwerpen gebeurt niet alleen in bruisende steden als Londen, Milaan of Parijs...

Chanel, Dior en Lagerfeld hebben allemaal prachtige jurken ontworpen. Maar zelfs als je geen modeacademie hebt gevolgd en niet in een modestad woont, kun je nog steeds leren om prachtige mode-illustraties te maken. Deze vaardigheid zal je helpen om de ideeën die je hebt voor je volgende project tot leven te brengen.

Wat is de beste manier om mode ontwerpen uit te denken?

Mode tekenen is een krachtige vaardigheid voor ontwerpers. Met prachtige schetsen komen ontwerpen echt tot leven voordat er ook maar een kledingstuk is gemaakt.

Misschien heb je zelf al eens geprobeerd om je ideeën op papier te zetten, maar leek het meer op een tekening van Minnie Mouse gemaakt door je driejarige nichtje…

De meest voorkomende problemen met het schetsen van kleding:

Als je tekeningen totaal niet lijken op de ideeën die je in je hoofd hebt, dan werken ze eerder demotiverend dan motiverend. Het gevolg? Je bent minder geneigd om aan je project te werken, waardoor je geweldige ideeën nooit werkelijkheid worden. Dat is zonde!

Om een mooie duidelijke mode tekening te kunnen maken heb je basiskennis van het menselijk lichaam nodig.

Door te begrijpen wat de verhoudingen in het menselijk lichaam zijn en hoe deze lichaamsdelen kunnen bewegen, kun je veel duidelijker weergeven hoe jouw ontwerpen eruit zouden moeten zien. Het wordt ook veel makkelijker om je voor te stellen hoe een jurkje eruit komt te zien en waar je aan moet denken wanneer je het patroon gaat maken of het kledingstuk in elkaar gaat zetten.

Wat je zou willen leren om jouw ontwerpen te kunnen schetsen is:

Deze vaardigheden kun je leren tijdens een opleiding aan een modeacademie. Maar voor de meeste mensen is het niet haalbaar om een driejarige opleiding van 10.000 euro per jaar hiervoor te volgen.

Daarom heb ik besloten om een Online Mode Teken Cursus te maken.

Deze cursus bestaat uit 5 uitgebreide lessen, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een prachtige mode tekening maakt aan de hand van duidelijke video’s en opdrachten.

 

We beginnen eenvoudig met het tekenen van draadfiguren en gaan vervolgens geleidelijk verder, zodat ook jij in staat zult zijn om een echte mode tekening te maken.

 

Je tekeningen zullen een realistische uitstraling hebben, waardoor het gemakkelijker wordt om je voor te stellen hoe een kledingstuk eruit zal zien. Dit bespaart tijd bij het uitproberen van verschillende ontwerpen.

 

Bovendien, als je hulp krijgt van iemand anders om jouw ideale outfit te laten maken, kun je door middel van zo’n mode tekening veel duidelijker uitleggen wat je precies wilt hebben.

 

Het resultaat is dat jouw ideale look binnen handbereik is. Niets staat jou nu nog in de weg!

Wat de cursisten zelf zeggen:

Duidelijk en leuk

,,Eindelijk kan ik mijn ideeën nu uittekenen voordat ik ga naaien. Hildemieke geeft duidelijke uitleg en laat in de video’s goed zien wat ze doet. De opdrachten zijn leuk om te doen.”​

Annette
48 jaar

De perfecte voorbereiding

,,Het is mijn droom om modeontwerper te worden. Deze cursus is de perfecte voorbereiding voor de modeacademie volgend jaar! Ik begin nu met een zeker gevoel aan mijn opleiding”​

Deelnemer 2 - Nathalie
Nathalie
16 jaar

Ik geef tekeningen nu cadeau

,,Ik dacht dat ik niet kon tekenen en schaamde mij ervoor. Nu geef ik mijn tekeningen zelfs cadeau voor verjaardagen! Met deze cursus kan iedereen mooi leren mode tekenen.”​

Deelnemer 3 - Shirley
Shirley
33 jaar

Meer dan 100 creatieve dames zijn inmiddels gestart met de online mode teken cursus en beoordelen deze cursus gemiddeld met een :

4.4/5

8,8

Wat je krijgt...

De vijf lessen staan in een handige online leeromgeving waar je levenslang en onbeperkt toegang toe hebt. Je ontvangt je eigen inloggegevens, zodat je de lessen kunt volgen waar en wanneer je maar wilt

 

Elke les bevat meerdere video’s die stapsgewijze uitleg geven over het tekenen, evenals diverse demonstratievideo’s. Daarnaast leer je niet alleen tekenen, maar ook hoe je verschillende tekenmaterialen gebruikt en specifieke effecten creëert.

 

Door middel van simpele opdrachten, leer je zelf alle technieken toepassen

Alles over de online mode teken cursus op een rijtje

Wat kost de online mode teken cursus?

De meeste modeacademies bieden ook mode tekencursussen aan. Meestal krijg je daar beknopte uitleg en wordt er van 3 tekenmaterialen gedemonstreerd hoe je ermee werkt, terwijl je niet altijd goed kunt meekijken met de docent. Dit soort cursussen kosten al snel een paar honderd euro.

 

Met deze cursus hoef je niet wekelijks naar Amsterdam te reizen. In plaats daarvan krijg je levenslang toegang tot alle lessen, zodat je ze keer op keer kunt bekijken, gewoon vanuit jouw eigen huis. Bovendien leer je werken met diverse tekenmaterialen.

De cursus bestaat uit vijf uitgebreide lessen opgebouwd in diverse korte video’s, die je zo vaak kunt bekijken als je maar wilt.

 

Korte mode teken cursussen op locatie kosten vaak honderden euro’s en zijn vaak vrij beknopt. Ontvang levenslange toegang tot de online mode tekencursus voor slechts €229,-!

 

Nu tijdelijk met een mooie bonus:

 

Als je nu bestelt, ontvang je niet alleen de online mode tekencursus, maar ook een professioneel tekenpakket (t.w.v. €100,-) met al het materiaal dat je nodig hebt om prachtige mode tekeningen te maken!

 

Dus betaal je slechts €229,- voor de online mode tekencursus inclusief mode tekenpakket.

Doe de mode tekencursus zonder risico!

Twijfel je of je zo’n hele mode tekencursus wel wat voor jou is?

Probeer het zonder risico de eerste 21 dagen.

Is het niks voor jou, dan krijg je gewoon je geld terug. Zonder lastige vragen of gedoe.

Antwoorden op veel gestelde vragen:

 Je hoeft geen ervaren tekenaar te zijn of ooit tekenles te hebben gehad om deel te nemen aan deze cursus. Onze lessen zijn speciaal ontworpen voor mensen die willen leren tekenen, ongeacht hun niveau of ervaring. We beginnen met de basis en bouwen geleidelijk aan je vaardigheden op, stap voor stap. Of je nu een absolute beginner bent of gewoon wat meer zelfvertrouwen wilt krijgen in je tekenvaardigheden, onze cursus biedt de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt om te groeien als tekenaar. Dus ja, je kunt absoluut meedoen, ongeacht je huidige niveau van tekenvaardigheid!

Zeker weten! Je hebt geen ervaring als naaister nodig om de mode teken cursus te volgen. Onze cursus richt zich specifiek op het tekenen van modeontwerpen, wat een unieke vaardigheid is die niet vereist dat je kunt naaien. Of je nu een ervaren naaister bent of nog nooit een naald hebt aangeraakt, onze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in mode en graag wil leren hoe je mode ontwerpt op papier. Dus ja, je kunt absoluut meedoen, ongeacht je ervaring met naaien!

Absoluut! Ondanks dat deze cursus niet voor kinderen geschreven is, is deze cursus zeker geschikt voor jouw dochter van 11 jaar. De lessen zijn duidelijk en bevatten geen moeilijke taal of vaktermen die haar zouden kunnen afschrikken. Ze kan op een veilige en leuke manier leren over mode tekenen en haar creatieve vaardigheden ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat ze veel plezier zal beleven aan deze cursus en er enorm veel van zal leren! Ik raad wel aan om samen met je dochter de lessen te volgen omdat sommige opdrachten misschien een uitdaging kunnen zijn. Daarnaast kan mode tekenen een geweldige gezamenlijke hobby worden waarbij jullie samen creatief bezig kunnen zijn!

Absoluut niet! Je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren en je passies na te jagen. Leeftijd is geen belemmering als het gaat om creativiteit en zelfontplooiing. Sterker nog, onze cursus verwelkomt deelnemers van alle leeftijden, en we hebben zelfs cursisten gehad die tot op hoge leeftijd genoten van het leren van mode tekenen. Onze oudste cursist was 83 jaar oud, en zij heeft enorm genoten van de cursus. Dus waarom zou een nog ouder persoon niet kunnen deelnemen? Iedereen is welkom om mee te doen en zijn creatieve talenten te verkennen, ongeacht hun leeftijd.

Zeker weten! Je hebt geen voorkennis of ervaring in de mode nodig om deel te nemen aan deze cursus. Onze lessen zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen van alle niveaus, inclusief beginners die geen voorkennis hebben over mode. We beginnen met de basis en begeleiden je stap voor stap door het proces van mode tekenen. Of je nu een doorgewinterde modefanaat bent of net begint met ontdekken, je bent van harte welkom om deel te nemen en te genieten van het plezier van creatief bezig zijn met mode tekenen!

Geen zorgen! Ik begrijp dat het misschien een grote stap lijkt om aan een hele mode tekencursus te beginnen. Daarom bieden we je de mogelijkheid om het zonder risico uit te proberen gedurende de eerste 21 dagen. Als je tijdens deze periode besluit dat het toch niet helemaal jouw ding is, krijg je gewoon je geld terug. Geen lastige vragen, geen gedoe. We willen dat je vol vertrouwen aan deze cursus begint, wetende dat je te allen tijde de mogelijkheid hebt om te beslissen of het bij je past. Dus waar wacht je nog op? Probeer het gewoon uit en ontdek wat je ervan vindt!

Dat begrijp ik! Het tekenpakket dat bij de cursus wordt geleverd, is niet alleen een aanvulling op de ervaring, maar het bevat ook specifiek geselecteerde materialen die zijn afgestemd op de lessen. Hoewel je misschien al veel tekenspullen hebt, kan het pakket je voorzien van de juiste tools en materialen om het meeste uit de cursus te halen. Bovendien, zoals elke kunstenaar zal beamen, kun je nooit genoeg tekenspullen hebben! Het hebben van de juiste materialen kan je creativiteit stimuleren en je helpen om je ideeën tot leven te brengen op een manier die je misschien niet voor mogelijk had gehouden. 

Je kunt meteen beginnen! Zodra je je hebt ingeschreven voor de cursus, krijg je direct toegang tot alle lesmaterialen en kun je beginnen met leren. Er is geen wachttijd, dus je kunt meteen aan de slag met de eerste les. Vervolgens komt er elke 2 weken een nieuwe les vrij. Je krijgt een email als er weer een nieuwe les klaar staat.

De cursus wordt volledig online gegeven! Je hebt alleen een internetverbinding en een apparaat nodig om toegang te krijgen tot de lessen. Dit betekent dat je vanuit het comfort van je eigen huis, op je eigen tempo kunt leren, waar en wanneer het jou uitkomt. Geen gedoe met reizen naar een fysieke locatie, je kunt gewoon inloggen en beginnen met leren!

Natuurlijk! De lessen worden elke twee weken vrijgegeven zodat je voldoende tijd hebt om te oefenen en de geleerde vaardigheden eigen te maken. We willen voorkomen dat je overweldigd raakt door te veel informatie in één keer, en zo heb je ook de kans om eventuele vragen te stellen en diep in te gaan op de lesstof voordat je verdergaat naar het volgende deel van de cursus. Het geeft je de ruimte om op je eigen tempo te leren en het meeste uit elke les te halen!

Het tekenpakket wordt verzonden na 21 dagen, precies op tijd voor les 3 waarin alle benodigde materialen worden behandeld. In de eerste 2 lessen heb je genoeg aan papier en een grijspotlood om te beginnen met oefenen.

In de eerste 2 lessen heb je genoeg aan papier en een grijspotlood om te beginnen met oefenen. Tegen de tijd dat je toegang hebt tot de 3e les zal het tekenpakket gearriveerd zijn.

Ja, je kunt in termijnen betalen! We bieden een betaalplan aan van 5 termijnen van 47 euro per maand. Je kunt dit bestellen via deze link

Zo kun je de kosten spreiden en toch profiteren van de cursus.

Absoluut! Onze mode teken cursus is een uitstekende voorbereiding voor een mode opleiding. Je leert essentiële vaardigheden zoals het tekenen van modeontwerpen, het begrijpen van verhoudingen en het gebruik van verschillende materialen. Deze basisvaardigheden zullen je goed van pas komen wanneer je begint aan een formele mode opleiding. Bovendien kun je met de cursus alvast je creativiteit ontwikkelen en experimenteren met verschillende ontwerpstijlen, wat een waardevolle aanvulling zal zijn op je toekomstige studie. Dus ja, deze cursus is zeker geschikt als voorbereiding op een mode opleiding!

Nee dat is niet de bedoeling. Deze cursus is zelfstudie, dus je hoeft je werk niet in te sturen voor feedback. Bij sommige opdrachten krijg je de oplossing in de volgende les, wat je de kans geeft om zelf te zien hoe je werk verbetert en te leren van eventuele fouten. Het is een flexibele en gemakkelijke manier om te leren, waarbij je op je eigen tempo kunt gaan zonder de druk van het moeten inleveren van opdrachten.

In dit pakket zit alles wat je nodig hebt om mooie mode tekeningen te maken. namelijk:

 • Tas
 • Schetsblok
 • Dummy
 • Vulpotlood
 • Grijs Potloden Set
 • Kleurpotloden Set
 • Oost- Indische inkt (zwart)
 • Kroontjespen
 • Plakkaatverf
 • Mengbakje
 • Penselen Set
 • Pastelkrijt
 • Puntenslijper
 • Stiften/Markers
 • Kneedgum
 • Tekenpop
 • Geo Driehoek

Er zullen misschien dingen in zitten die voor jou minder bekend zijn en waarvan je geen idee hebt hoe je het gebruikt. Geeft niets!

In les 3 behandel ik alle producten uit het pakket en leg ik uit hoe je ze kunt gebruiken.

Heb je nog een vraag die hier niet tussen staat? Dan kun je via onze contactpagina een bericht sturen.

Hildemieke

Wie geeft er les?

Ik ben Hildemieke, ik ben mode ontwerper en docent. Ik heb jarenlang collecties voor diverse kledingmerken in binnen en buitenland ontworpen. In 2017 ben ik de Online Mode Academie gestart, omdat ik anderen wil inspireren en motiveren om creatiever te worden.

Ik spreek duidelijke taal, gebruik geen vaktermen. Mijn cursisten omschrijven mij als vriendelijk, vrolijk, duidelijk en humoristisch.

,,Mode illustratie was altijd mijn favoriete vak op de modeacademie. Ik kon alles om me heen vergeten als ik aan het tekenen was.”

Koop nu de Online Mode Teken cursus en krijg het mode tekenpakket er gratis bij

Wat wordt er behandeld tijdens de mode tekencursus?

Les 1 - Verhoudingen

Tijdens deze les gaan we kijken naar de anatomie van het menselijk lichaam. daarnaast leer ik je hoe je zelf alle soorten houdingen opzet.

Les 2 - Figuur aankleden

Je hebt je draadfiguur klaar, nu is het tijd om deze naakte figuur aan te kleden. We kijken naar gezichten, handen en voeten en daarnaast leer je vanalles over stofvalling.

Les 3 - Materiaal Gebruik

We bekijken alle materialen uit het teken pakket. Wat is het? en nog belangrijker; hoe gebruik je deze spullen?

Les 4 - Kleur, Schaduw en Dessins

Kleur is heel belangrijk in mode en dus ook in mode tekeningen. We behandelen hoe je kleuren kiest en zorgt dat jouw tekening alle aandacht naar zich toe trekt. Daarnaast gaan we aan de slag met desins en schaduwen zodat alle stoffen net echt lijken!

Les 5 - Tekening Afmaken

Het verschil tussen losse kledingstukken of een outfit zit’m in de details! In deze les gaan we kijken naar details. Door te spelen met accessoires en jouw getekende model te typeren met kapsels, schoenen en gezichtsuitdrukkingen.

Ga van "kan ik niet"

childs drawing - terrible woman with open five fingers

naar expert,
in 5 lessen

Online Mode Tekencursus

inc. Tekenpakket t.w.v. €100,-

Nu €229,-