De Online Mode Ontwerp Cursus

voor (beginnende) Ondernemers

Heb je er altijd al van gedroomd om jouw eigen collectie te ontwerpen?

Je hebt een idee voor een collectie. Er is bijvoorbeeld een kledingstuk of stijl die je niet kunt vinden en dus besluit je het zelf op te gaan zetten! Maar je weet niet waar je moet beginnen! Je hebt geen ervaring in de kledingbranche. Geen idee over wat voor stoffen je dan gebruikt! En je hebt ook geen tekentalent… Je weet alleen dat je heel graag een kleding collectie zou willen ontwerpen!  Herkenbaar? dan is de online mode ontwerp cursus echt iets voor jou!

Heb je er altijd al van gedroomd om jouw eigen collectie te ontwerpen?

Je hebt een idee voor een collectie. Er is bijvoorbeeld een kledingstuk of stijl die je niet kunt vinden en dus besluit je het zelf op te gaan zetten! Maar je weet niet waar je moet beginnen! Je hebt geen ervaring in de kledingbranche. Geen idee over wat voor stoffen je dan gebruikt! En je hebt ook geen tekentalent… Je weet alleen dat je heel graag een kleding collectie zou willen ontwerpen!  Herkenbaar? dan is de online mode ontwerp cursus echt iets voor jou!

Wat leer ik bij de online mode ontwerp cursus voor (beginnende) ondernemers?

In deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om zonder ervaring in de modebranche een collectie te kunnen ontwerpen.

In deze mode ontwerp cursus leer je van ervaren mode ontwerper Hildemieke, in 8 lessen hoe jij jouw idee uitwerkt tot echte ontwerpen! Maak alvast kennis en bekijk de video hieronder, waarin alles uitgelegd word over deze online mode ontwerp cursus.

Opbouw van de lessen van de online mode ontwerp cursus:

Les 1 - Het idee

We gaan kijken naar wat je wilt gaan ontwerpen. Voor wie zijn de producten? Wat is je doelgroep? Waar is jouw geweldige kleding straks te koop? Waar moet je aan denken voordat je begint met ontwerpen.

Les 2 - Onderzoek

Nu we hebben bepaald wat je wil gaan ontwerpen en voor wie, gaan we ons verder verdiepen. We gaan op onderzoek! Waar vind je inspiratie en creatieviteit? Maar ik leer je ook kijken naar de concurentie en andere mogelijkheden.

Les 3 - Het Concept

In deze les gaan we plannen maken, wat word het thema? Het overheersende gevoel? Wat maakt jouw idee vernieuwend en waarom moet iedereen straks jouw producten kopen? Je gaat zorgen dat je een goed verhaal hebt, zodat anderen die geen onderzoek hebben gedaan snappen wat voor soort collectie jij gaat ontwerpen.

Les 4 - Ontwerpen

Ja eindelijk is het zover je mag echt gaan beginnen met tekenen! Wees niet bang je hoeft geen tekentalent te hebben om te kunnen ontwerpen. Ik laat jou een aantal manieren zien waarop jij jouw ideeën kan gaan vormgeven. Daarnaast zit deze les vol tips & tricks die onmisbaar zijn om schetsen goed uit te werken!

Les 5 - Collectioneren

Als je je schetsen hebt, zal niet alles goed genoeg zijn om een kledingstuk van te (laten) maken. Daarnaast is het de bedoeling dat je een mooi totaal beeld neerzet in een collectie. Deze selectie maken noemen we collectioneren. Ik leer jou waar je bij dit proces op moet letten, zodat jouw toekomstige klant niet één kledingstuk koopt, maar ze allemaal wil hebben!

Les 6 - Collectie Uitwerken deel 1

Nu is het tijd om jouw ideeën om te zetten naar correcte technische tekeningen. Ik leer je wat je tekent of aangeeft. We beginnen met deze tekeningen te maken met de hand en vervolgens laat ik je ook zien hoe het werkt om met de computer dit soort tekeningen uit te werken. Ook geef ik je een les in patroontekenen.

Les 7 - Collectie Uitwerken deel 2

Nadat je in de vorige les geleerd hebt om een technische tekening te maken. Ik het nu tijd om tekeningen in te kleuren en misschien jouw producten te voorzien van artwork. Artwork is een verzamelnaam voor prints, borduur en ander soort bewerkingen. In deze les leg ik je alles hierover uit en geef ik een demonstratie hoe je zelf prints maakt.

Les 8 - Productie

Ok we hebben jouw collectie klaar staan op papier. En nu? Nu ga je het communiceren naar het atelier dat jou kleding gaat maken. Met alleen tekeningen ben je er nog niet, er moet nog extra informatie bij. In deze les leg ik je uit wat er nog meer bij komt kijken en krijg je een verzend checklist.

Ook leer ik je hoe je samples nakijkt en correct aanpassingen doorgeeft zodat jouw kledingstuk er ook echt uit zal gaan zien zoals jij het voor ogen had.

Stel je voor: jouw ontwerpen die in een winkel te koop zijn!

Hoe gaaf, jouw naam op een kledingstuk! Zie jouw ideeën tot leven komen en leer tijdens deze cursus hoe je dat aanpakt. In maar 8 weken leer jij alles over het ontwerpen van kleding en kun jij zelf aan de slag gaan!

Tijdens deze online mode ontwerp cursus neem ik je stap voor stap mee in diverse onderdelen die komen kijken bij het ontwerpen van een kleding collectie. De cursus is opgedeeld in 8 lessen. Iedere week komt er een nieuwe les beschikbaar. 

De lessen zijn opgebouwd uit videolessen, digitale lesboeken, ontwerptools en  inspiratie video’s. In de lesboeken vind je alle besproken informatie van de video’s gelijk terug en zijn er opdrachten die je kunt gebruiken om jouw collectie uit te werken.

 

Heb je niet iedere week tijd, doordat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, of je hebt langer de tijd nodig bij een bepaald onderdeel? Geen nood! De online cursus kan je op jouw eigen tempo volgen je hebt namelijk een jaar lang toegang tot het les materiaal.

Wat vinden de cursisten van de mode ontwerp cursus voor ondernemers?

,,Ik had geen ervaring in de kledingbranche. De cursus heeft een goede opbouw en bevat veel informatie. Daarnaast krijg je fijne tips en tools waar je echt wat aan hebt! Ik ben er klaar voor om mijn droom waar te maken en mijn eigen collectie te ontwerpen!"
Jasmijn
,,Hele gave cursus! Iedere week zat het weer vol met nieuwe inspiratie en tips over hoe je stap voor stap een kledingcollectie ontwerpt. Zelfs met mijn (afwezige) tekentalent heb ik zelf mijn collectie ontworpen!
Cynthia
,,Hele fijne cursus, Hildemieke ligt de sluier op van een branche die eigenlijk heel gesloten is. Heel leerzaam en leuk opgezet. Wel veel huiswerk, maar dat zorgde er wel voor dat ik alles rondom mijn collectie heb kunnen uitdenken.
Anne
,, Ik heb Hildemieke ontmoet op een live dag van ‘Ook jij kunt ontwerpen’ Ze is jong; maar heeft al veel kennis en inzicht door al haar ervaringen in de modebranche. Ik was al bezig met een eigen merk opzetten en ben de cursus van Hildemieke gaan volgen omdat ik daar echt meer informatie uit dacht te halen, altijd spannend maar het was zeker leerzaam voor mij om m’n creatieve droom echt meer toekomst-vormen te kunnen geven. De cursus leerde mij duidelijk MIJN dromen en doelen te formuleren! Het neemt je mee van ideeën, doelen, doelgroepen, uitwerken van je ontwerpen en wat daar allemaal bij komt kijken! En dan!? Heb je de cursus doorlopen en eigenlijk begint het dan pas!! Maar ook dan is Hildemieke bereid je te helpen en bijstaan en meedenken bij alles waar ze kan. Ze is eerlijk, heeft inzicht, het was voor mij echt waardevol en SUPER tof om nu groot te gaan doorpakken met Jupe de Plume."
Geerline
Eigenaresse Jupe de Plume

Er zijn 3 pakketten beschikbaar

Wil je zelfstandig of juist met persoonlijke begeleiding deze cursus volgen dan is dat zeker mogelijk!

Katoen

Basis pakket Online Mode Ontwerp Cursus​

 • 1 jaar toegang tot de online academie
 • 8 uitgebreide lessen over ontwerpen
 • Elke les heeft een lesboek
 • Iedere week opdrachten om de lesstof toe te passen.
 • Iedere week inspiratie video’s
 • Handige tools
 • Bonuslessen : Kinderkleding & Sportkleding Ontwerp!

€749,-

Cashmere

Uitgebreid pakket Online Mode Ontwerp Cursus - incl. persoonlijke begeleiding van Hildemieke

 • Altijd toegang tot de online academie, inclusief nieuwe updates
 • 8 uitgebreide lessen over ontwerpen
 • Elke les heeft een lesboek
 • Iedere week opdrachten om de lesstof toe te passen.
 • Iedere week inspiratie video’s
 • Handige tools
 • Bonuslessen : Kinderkleding & Sportkleding Ontwerp!
 • 3 persoonlijke (skype) gesprekken van een half uur met Hildemieke, specifiek gericht op jouw ideeën.

Het Cashmere pakket is beperkt beschikbaar.

 •  

€874,-

Zijde

-Cashmere Online Mode Ontwerp Cursus pakket
-Mode Teken Cursus
-Fabulous FashionSchool Jaarabonnement

Alles uit het Cashmere pakket (waarde €874.-):

 • Altijd toegang tot de Online Mode Ontwerpcursus
 • 3 persoonlijke skype gesprekken met Hildemieke

Online Mode Teken Cursus (waarde €279.-):

 • 5 lessen Mode Tekenen
 • Inclusief gratis teken pakket t.w.v.€100.-

Fabulous Fashionschool (waarde €217.-) 

 • 7 uitgebreide inspiratie en mode ontwerplessen over een specifiek mode onderwerp.
 • Toegang tot besloten facebookgroep.
 • Toegangt tot de live online Q&A sessies met Hildemieke
 • Inclusief mode ontwerpers gereedschap pakket.

Het Zijde pakket is beperkt beschikbaar.

€1125,-

Nieuw Toegevoegd: Lessen over Kinderkleding & Sportkleding ontwerp!

Ik heb tijdens mijn loopbaan altijd mijn best gedaan om mij zoveel mogelijk te verdiepen in mijn doelgroep. Ik heb me als ontwerper gespecialiseerd in het ontwerpen van kinderkleding en sportkleding. Heel veel mensen dromen ervan om juist een van dese specialisaties in hun collectie te verwerken. Daarom heb ik speciale instructie video’s over het ontwerpen van kinderkleding toe gevoegd.

In de extra's voor kinderkleding ontwerpen krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe doe je onderzoek naar doelgroepen in kinderkleding?
 • Hoe werkt het met de diverse maten in kindekleding?
 • Aan wat voor veiligheidsregels ben je als ontwerper van kinderkleding gebonden?
 • waar let je op bij het kiezen van materiaal en fournituren als je kindekleding ontwerpt?
 • Hoe belangrijk is de mening van de ouders in het aanschafproces ?
 • En hoe belangrijk is de mening van de kid’s zelf?
 • Waar en wanneer zijn de kinderkledingbeurzen?

Naast deze vragen zijn alle tools ook beschikbaar in kindermaten en zitten er ook inspiratievideo’s over kinderkleding toegevoegd.

Wat kun je verwachten van de sportkleding ontwerp lessen?

In de speciale video’s over sportkleding leer je:

 • Onderzoek doen naar verbeteringen van een product
 • Hoe je keuzes maakt in materialen
 • Kijken naar de functie van een product en op basis daarvan keuzes maken
 • Extra informatie over pasvorm en materialen
 • Uitleg over extra technieken die specifiek zijn in sportkleding ontwerpen.

Twijfel je nog? Doe mee zonder risico

Twijfel je of dit de juiste cursus voor jou is?

Probeer het zonder risico de eerste 21 dagen.

Is het niks voor jou, dan krijg je gewoon je geld terug. Zonder lastige vragen of gedoe.

Geen ondernemer? Maar wel ontwerpen?

Wil je kleding ontwerpen, maar niet gelijk een bedrijf starten? 

Dan heb ik een andere cursus voor je ; de Fabulous Fashionschool! Elk jaar komen er 7 lessen vrij over diverse mode onderwerpen zoals jaren 20 mode of Bruidsmode.

Elke les zit vol met informatie en inspiratie! Daarnaast kun je gelijkgestemden ontmoeten in de besloten facebookgroep!